Keramični žar Monolith Classic rdeč s tikovo mizo (komplet)

In stock
Rating:
0% of 100

Vgradni keramični žar na oglje Classic PRO 2.0 s tikovo mizo

Keramični žar na oglje Classic PRO 2.0 je najbolj priljubljen model serije PRO in je primeren prav tako za dušenje, kuhanje, praženje in seveda peko slastnih kosov mesa. Njegova 44 cm široka žar rešetka iz nerjavečega jekla poskrbi za dovoljšno količino hrane in večji piknik.

Tikova miza s kolesi

Mobilnost je mnogim pomembna za to vam predstavljamo tudi tikovo mizo s kolesi, ki bo spremenila vaš statičen žar v mobilno letno kuhinjo. Monolith Classic je izjemno masiven in velik keramični žar, ki zagotavlja pripravo velikih količin hrane. Je pa zaradi svoje velikosti in teže, zelo težko mobilen. Vendar temu ni več tako.

Če iščete nov keramični žar na oglje in ob enem vam je mobilnost pomembna, potem ste resnično na pravem mestu. Dovolite si, da vas vrhunska nemška kakovost prepriča.

€2,899.00

Need more information about this product?

Send inquiry

Vgradni keramični žar na oglje Classic PRO 2.0 rdeč s tikovo mizo

Veliko žar mojstrov  meni, da je keramični žar na oglje najboljša možna odločitev. To zagotovo drži, saj aroma oglja ter možnosti katere ponuja peka na oglju navdihuje znova in znova. Tako vaša hrana postane sočnejša ter okusnejša. S tem razlogom vam ponosno in z navdušenjem predstavljamo serijo najbolj priljubljenih in visoko učinkovitih žarov na oglje oz. smokerjev. Te žari se bistveno razlikujejo od klasičnih kettle žarov in danes vam predstavljamo model Classic PRO 2.0 serijo.

 

Read more

Nova serija - Classic PRO 2.0

Zahvaljujoč novemu pametnemu sistemu za upravljanje rešetk Smart Grid boste lahko sedaj spekli meso na 4 različnih višinah. Rešetka je razdeljena na dva dela, tako boste lahko ločeno grillali na raziličnih višinah hkrati in koristili indirektno peko do popolnosti. To vam omogoča veliko fleksibilnosti, saj lahko uporabljate ne le indirektno peko, ampak lahko tudi nastavljate dodatno intenziteto indirektne peke z spuščanjem ali dviganjem rešetke ine le z možnostjo dovajanja zraka

Keramični žar na oglje 3 v 1

Velika prednost keramičnega žara pred navadnimi žari na oglje je v sposobnosti ohranjanja toplote. Tako je vaša peka bolj ekonomična ter najpomembneje...Vaše meso je bolje termično obdelano. Pri žaru na oglje moramo biti pozorni na dovod zraka s katerim reguliramo intezivnost peke. Lahko izberemo počasno peko oz. dimljenje pri nizki temperaturi ali hitro peko pri visoki temperaturi. Bolj kot bo dovod zraka odprt, višja bo temperatura in obratno. Za to uporabljamo spodnji zračni ventil in zgornji dimnik, ki je v seriji 2.0 prenovljen.

Izjemna edinstvenost keramičnega žara na oglje oz. smokerja se skriva možnosti počasne indirektne peke mesa, kar vam omogoča pripravo večjega kosa sočnega mesa, katerega postopoma in počasi pečete, dimite in kuhate ob enem. V njem lahko pripravite celega piščanca, raco,  zajca ali celo hrustljavo pico s kar 40 cm premerom. S pica kamnom je najbolje uporabljati tudi deflektor toplote, ki poskrbi, da se kamen za peko pice ne bi segrel preveč. Več o monlith dodatkih za žar si poglejte tukaj.

Vrhunska keramika

Mnogokrat priprava žara na oglje terja čas vendar zahvaljujoč 3 cm debeli keramiki po kateri se toplota hitro in enakomerno širi to ni več izziv. Žar s predpripravljenim ogljem lahko segrejete v kar 15 minutah, dosežete pa lahko vse od 80 do 400 stopinj celzija. Temperaturo uravnavamo s spodnjim in zgornjim ventilom za zrak, natančen termometer na vrhu pokrova pa vam zagotavlja, da je hrana pripravljena v ustrezni temperaturni komori. Peka pri natančni temperaturi je skrivnost mnogih šef mojstrov in prav ta žar vam to omogoča.

3 cm debela keramika izjemno dobro vzdržuje ter regulira toploto in vlago v hrani. Tako bodo jedi izpod vaših rok resnično sočne, polne in izjemno okusne. Para in aromatičen dim oglja poskrbita, da bo vaša hrana vsrkala vse potrebne vitamine in minerale, ki bi v primeru odprtega žara izhlapeli v zrak.

Tako je peka v Classic PRO 2.0 ne le hitrejša kot v klasičnih kettle žarih na oglje ampakje tudi bolj ekonomična oz. varčna, saj keramika ohranja toploto bistveno bolje, kot aluminij ali kateri koli drug material. Iz vidika varnosti pa posebna glazura na zunanji strani keramike poskrbi, da žar ne bo pretirano vroč ob morebitnem dotiku.

Kaj vsebuje keramični žar Classic PRO 2.0 s tikovo mizo

Žar rešetka iz nerjavečega jekla katero prejmete v kompletu Monolith Classic PRO 2.0 je osrednji in glavni predel na katerem boste pripravljali okusne ter slastne žar pojedine.  Nerjaveče jeklo bo poskrbelo, da bo vaša hrana pripravljena na najboljšem materialu, čiščenje žar plošče bo pa tako zelo enostavno.

V kompletu dobite tudi palico za dišave oz. palico za dodajanje dimnih arom. Palica je iz nerjavečega jekla, vstavimo pa jo v posebno odprtino namenjeno prav temu, kar vam zagotavlja enoostaven dostop, brez dvigovanja pokrova ali rešetk. Da vam ne bo potrebno dvigovati rešetk z roko pa dobite v kompletu tudi držalo oz. dvigalo za rešetke.

V notranjosti se skriva več delni sistem za odstranjevanje pepela vključno s kovinskim rešetom ter lovilcem pepela na dnu. Tako bo odstranjevanje pepela zelo enostavno in učinkovito.

Na dnu žara boste našli tudi prenovljeno posodo za oglje iz nerjavečega jekla, katero lahko razdelimo na dva dela. Kar še olajša proces indirektne peke.

V kompletu kot dodatek dobite tudi dvigalo za rešetko za žar, kar zagotavlja, da boste dostopali do notranjosti žara in oglja brez uporabe rokavic, enostavno, varno in zelo hitro.

Tikova miza

Tikova miza iz nerjavečega jekla na dveh kolesih spremeni vaš žar v mobilno letno kuhinjo, ki vam nudi dovolj prostora za vse gurmanske podvige. Tako boste lahko grillali na terasi, vrtu, travniku ali pod vašo vinsko trto. Prenašanje classica brez mize bi bil težaven podvig, vendar sedaj temu ni več tako.

Masivna tikova misa vam nudi ne le mobilnosti ampak tudi dodaten prostor  za vse žar pripomočke, hrano, pijačo ter vam nudi idealno višino za peko.

Kako prižgemo žar na oglje?

Keramični žar Classic 2.0 lahko prižgemo z kvalitetnim ogljem ali z briketi. Oglje je primernejše, kadar želimo višje temperature, brikete pa uporabljamo takrat,  ko si želimo  daljše,  počasnejše peke pri nižjih temperaturah. Briketi znajo biti nekoliko zahtevnejši za prižig, za to je potrebna uporaba zračnega ventila in dimnika ob enem. Pomembno je, da v žaru ne zanetimo preveč oglja.

Žar ima vgrajeno tudi odstranljivo posodo za pepel, gorišče in zračni ventil iz kovanega železa, ter prezračevalna vratca iz nerjavečega jekla. Mnogi gurmani oz.žar mojstri so mnenja, da je priprava oglja oz. netenje oglja tisto, kar jih navdihuje in predstavlja užitek v okusno pripravo okusne hrane za vso družino.

Če si želite najboljši žar na oglje in bi radi pripravili pojedino za veliko število ljudi ter ohranili mobilnost, potem je Keramični žar na oglje classic 2.0 s tikovo mizo prava izbira za vas.

Tehnične lastnosti tikove mize:

 • Vrsta lesa: Tikovec
 • Ogrodje: Masivno nerjaveče jeklo
 • 2 kolesi
 • Dimenzije: (D / Š / V) 130cm x 70 cm x 81 cm

Tehnične lastnosti žara:

 • Dimenzija ohišja žara (širina x globina x višina):59 cm x 59 cm x 78 cm
 • Teža: 85 kg
 • Velikost rešetke: 44 cm
 • Barva: rdeča
 • Rešetka iz nerjavečega jekla
 • Keramični pokrov
 • Termometer na pokrovu
 • Predal za dimljenje + palica za dimljenje
 • Regulator temperature oz. prezračevanja
 • Dvosmerni regulacijski ventil
 • Armatura iz nerjavečega jekla
 • Novo tesnilo iz steklenih vlaken
 • Odklonski kamen
 • Dvigalo za žar rešetko
 • Prenovljena posoda za oglje iz nerjavečega jekla
 • Keramična posoda za odstranjevanje oglja ter pepela

 Na njem lahko naenkrat pečete:

 • 8 zrezkov,
 • 12 burgerjev - sesekljanih zrezkov - pleskavic,
 • 6 celih piščancev postavljenih pokonci,
 • do 12 kg težke kose mesa.
Write Your Own Review
You're reviewing:Keramični žar Monolith Classic rdeč s tikovo mizo (komplet)
Your Rating