Keramični žar na oglje Monolith Lechef PRO 2.0 - črn s kolesi

In stock
Rating:
0% of 100

Lechef keramični žar kraljuje med svojo Monolith PRO 2.0 serijo. 55 cm široko žar rešetko omogoča pripravo izjemnih količin hrane. Na njem boste z lahkoto pripravili do kar 24 burgerjev, 12 slastnih zrezkov ali kar 10 sočnih piščancev. Tako bo Lechef sigurno navdušil vsakogar, ki ima v mislih velike družinske piknike, rojstnodnevne zabave in druženja.

Žar je na vozičku.

Za več izjemnih lastnostih, katere ponuja keramični žar Lechef si preberite od spodaj.

€2,699.00

Need more information about this product?

Send inquiry

Keramični žar na oglje Monolith Lechef PRO 2.0 črn - na kolesih

Peka žara na oglju v keramiki je edinstvena izkušnja, ki navdaja meso s posebno aromo in zagotavlja, da so vaše jedi izvrstno pripravljene. Pred vami je 140 kg težko kategornik na kolesih (v vozičku) z kar 55 cm široko rešetko na kateri lahko pripravite kar 10 polnjenih piščancov s hrustljavo skorjico, 12 okusnih zrezkov, 24 burger pleskavic ter do kar 15 kg težke kose mesa. Peka v keramičnem žaru znova in znova preseneča ter navdihuje, za to vam predstavljamo novi keramični žar na oglje Monolith Lechef serije PRO 2.0 na kolesih.

Zmagovalni keramični žar serije PRO

Lechef je izjemno velik, masiven in visoko kvaliteten keramični žar na oglje, na katerem boste lahko pripravili največ različnih jedi na enkrat. Žar je vgrajen v mobilen voziček na kolesih, kar je odlično v primeru, da želite žar premakniti v zimskem času v notranjost.

Če razmišljate o velikih piknikih, rojstno dnevnih zabavah za širšo družino in prijatelje, razmislite o Lechefu. Presenetil vas bo. Na njem lahko pečete, kuhate, dušite in pražite, vse na enem mestu. Velika površina v velikosti 55 cm poskrbi, da lahko pripravite raznovrstno pojedino in to kar na enkrat. Pozabite na več delno peko in čakanje obiskovalcev na željen kos mesa.

Monolith serije PRO se poslužuje z novim sistemom za upravljanje rešetk  Smart Grid, kjer boste lahko od sedaj spekli meso tudi na 4 različnih višinah. Rešetka je razdeljena na dva dela, tako boste lahko ločeno grillali na raziličnih višinah hkrati in koristili indirektno peko do popolnosti. Deflektor toplote (link) katerega lahko do kupite pa poskrbi, da bo vaša hrana pečena resnično enakomerno. Nevarnost temperaturnih odstopanj v žaru je s deflektorjem preteklost. Tovrsten sistem vam omogoča veliko fleksibilnosti, saj lahko uporabljate ne le indirektno peko, ampak na temperaturo in način peke vplivata tudi višina rešetke ter dovod zraka. Tako lahko na tri načine upravljate s temperaturo in načinom peke, rezultat pa je vrhunska pojedina, ki bo žela mnogo užitkov ter pohval.

 

Žar na oglje 3v1

Monolith serija predstavlja izjmeno učinkovito kombinacijo klasičnega žara,smokerja ter pečice ob enem in zagotavlja, da bodo vaše pojedine pustile obiskovalce brez besed.

Ohranjanje toplote je glavna prednost katero ponuja keramični žar. Oglje je zelo potraten material pri redni peki vendar z izbiro visoko kvalitetne keramike kot jo ponuja serija Monolith PRO 2.0, bo postala vaša peka tudi do 50% bolj varčna. Pri žaru na oglje moramo biti pozorni na dovod zraka s katerim reguliramo intezivnost peke. Lahko izberemo počasno peko oz. dimljenje pri nizki temperaturi ali hitro peko pri visoki temperaturi. Bolj kot odpremo dovod zraka, višjo temperaturo bomo imeli v komori in obratno. Za regulacijo uporabljamo tudi zgornji dimnik, ki ustvarja vlek. Tako lahko izkoristite različne načine peke v enem samem žaru, kar ponuja vaši hrani polnost in sočnost, katere ni mogoče ustvariti v navadni ponvi ali drugih žarih z manj opcijami.

Izjemna edinstvenost keramičnega žara na oglje LeChef oz. smokerja se skriva možnosti počasne indirektne peke mesa. Prav tovrsten način obdelave vam nudi pripravo večjih kosov mesa, katerega postopoma in počasi dimite,  kuhate, ter pečete ob enem.  Hrustljava raca, zajec, opojen piščanec ali kar celo mamljiva pica po vašem izboru, bodo zelo dobrodošli na vašem jedilniku. Za pico je najbolje uporabljati deflektor toplote, ki vam zagotavlja, da se kamen za peko pice ne segreje preveč. Več o monlith dodatkih za žar si poglejte tukaj.

Vrhunska keramika

Kot sami veste je priprava žara na oglje dolgotrajna. V klasičnih kettle žarih lahko porabite od 30 do 40 minut za dosego prave temperature, vendar zahvaljujoč 3 cm debeli keramiki je z vašim novim žarom LeChef drugače. Vrhunska keramika vam zagotavlja, da se žar segreje v kar 15 minutah, dosežete pa lahko vse od 80 do 400 stopinj celzija. Za odčitanje natančne temperature poskrbi termometer na vrhu pokrova. Tako bo vaša hrana pripravljena na optimalni temperaturi, kar je tudi skrivnost vrhunsko pripravljenih mojstrovin.

Para in aromatičen dim oglja poskrbita, da bo vaša hrana vsrkala vse potrebne vitamine in minerale, ki bi se v primeru odprtega žara izgubili v zrak.

Peka v Monolithu je tako ne le hitrejša kot v klasičnih kettle žarih na oglje ampak je tudi bolj ekonomična oz. varčna, saj keramika ohranja toploto bistveno bolje.  Za toplotno varnost je poskrbljeno z posebno glazuro, ki je premazana čez keramiko. Le ta ohranja žar na zunanji strani relativno hladen. Tako bo gibanje okoli žara varno in brezskrbno.

Kaj vsebuje keramični žar Lechef

Masiven voziček s štirimi kolesi in čvrsto košaro zagotavlja mobilnost in stabilnost ob enem. Ob straneh pa vam bosta lajšali delo dve leseni polici na kateri boste lahko enostavno odlagali pripomočke, meso, rolo za papir, pivo in še kaj. S kolesi bo vaš žar resnično pridobil novo funkcionalnost po verandi, dvorišču ali letni kuhinji. V primeru neugodnih vremenskih razmer ga boste enostavno pospravili.

Žar rešetka iz nerjavečega jekla v velikosti 55 cm poskrbi ne le za kvalitetno pripravljeno hrano ampak tudi enostavno čiščenje. Ob nakupu dobite tudi palico za dodajanje dimnih arom ter oglja, katero vstavite skozi odprtino na sprednji strani, namenjeni prav temu. Tako vam ne bo potrebno dvigovati rešetk, niti pokrova. Izjemno.

Prenovljena košara za oglje iz nerjavečega jelka na dnu žara nam ponuja visoko kvalitetno indirektno peko. Preprosto jo razdelite na dva dela in pričnite z ustvarjanjem svojih grill mojstrovin.

Smart Grid sistem omogoča edinstveno 4 stopenjsko peko. Tako se različna hrana lahko pripravi na različnih višinah ter zagotavlja optimalno termično obdelavo v kombinaciji z indikretno ter direktno peko.

V notranjosti se prav tako skriva več delni sistem za odstranjevanje pepela vključno s kovinskim rešetom ter lovilcem pepela na dnu. Tako bo odstranjevanje pepela zelo enostavno in učinkovito.

V kompletu kot darilo dobite tudi dvigalo za rešetko za žar. Tako bo dostop do notranjosti žara in oglja enostaven ter mogoč brez uporabe rokavic.

Kot vidite je komplet Lechef do dobra opremljen, za vso dodatno opremo pa si pogljete več tukaj. (članek)

Kako zanetit LaChefa

Prižig oglja je za mnoge čudovit začetni obret, za druge muka. Tako velik žar kot je LeChef potrebuje visoko kvalitetno oglje (link). Keramični žar pa lahko prižgemo tudi z briketi. Za višje temperature in hitrejšo peko uporabljajte kvalitetno oglje, za nižje temperature in daljšo peko pri kateri obdelujete večje kose mesa pa so primerni tudi briketi. Prižig briketov je morda nekoliko zahtevnejši vendar za to vedno poskrbi močan ročni vžigalnik Loftlighter. Bodite pozorni, da ne dodate preveč oglja v žar. Vzemite si čas :) (video kako pripraviti oglje)

Žar ima vgrajeno tudi odstranljivo posodo za pepel, gorišče in zračni ventil iz kovanega železa, ter prezračevalna vratca iz nerjavečega jekla. Vprašajte žar mojstra in povedal vam bo, da je priprava oglja tisto, kar jih navdihuje in predstavlja nepopisen užitek. Verjamemo, da ste tudi vi eden izmed njih.

Če si želite največjega in najmočnejšega iz Monolith serije PRO 2.0 potem je LeChef definitivno prava izbira za vas. Veliki pikniki, družinske pojedine z vsemi sorodniki in prijatelji so sedaj resnično neizbežni.

Tehnične lastnosti:

 • Dimenzija ohišja žara (širina x globina x višina):72 cm x 72 cm x 85 cm
 • Dimenzija žara z vozičkom: 135 cm x 80 cm x 129 cm
 • Teža: 165 kg
 • Velikost rešetke: 55 cm
 • Barva: črna
 • Rešetka iz nerjavečega jekla
 • Keramični pokrov
 • Termometer na pokrovu
 • Predal za dimljenje + palica za dimljenje
 • Regulator temperature oz. prezračevanja
 • Dvosmerni regulacijski ventil
 • Armatura iz nerjavečega jekla
 • Novo tesnilo iz steklenih vlaken
 • Odklonski kamen
 • Dvigalo za žar rešetko
 • Smart Grid Sistem (4 stopenjski)
 • Prenovljena posoda za oglje iz nerjavečega jekla (2 prekatna)
 • Keramična posoda za odstranjevanje oglja ter pepela

Na njem lahko naenkrat pečete:

 • 12 zrezkov,
 • 24 burgerjev - sesekljanih zrezkov - pleskavic,
 • 10 celih piščancev postavljenih pokonci,
 • do 15 kg težke kose mesa.

 

Za dodatne informacije pokličite na 040 / 851 - 633.

Izdelek si lahko ogledate in kupite v našem razstavnem salonu v Ljubljani.

More Information
MobilnostProstostoječ (na kolesih)
Primerno za pripravo do10 ljudi in več
KonfiguracijaProstostoječ
RazredPrestižen razred
Namen žaraDružinski pikniki
Write Your Own Review
You're reviewing:Keramični žar na oglje Monolith Lechef PRO 2.0 - črn s kolesi
Your Rating